Akcesoria restauracyjne – urządzenie do ryżu.
Akcesoria restauracyjne – urządzenie do ryżu.
Temat istotny dla restauracji, szczególnie chińskich.
Proponujemy rewelacyjne urządzenie do gotowania ryżu. Bardzo funkcjonalne.
Gwarantuje dużą oszczędność czasu. W ciągu 30 minut możemy ugotować ok. 2 kg ryżu, czyli od 10 do 36 porcji.
Urządzenie zasilane elektrycznie z nieprzywierającym pojemnikiem wewnętrznym nie wymaga mieszania potrawy. Dzięki temu jest wygodne w użytkowaniu.
Gotowanie krok po kroku:
1) przygotowujemy 4 litry wrzącej wody
2) 2 kg ryżu dokładnie płuczemy pod wodą, aby nie zlepiały się podczas gotowania
3) wsypujemy ryż do urządzenia
4) zalewamy przygotowanym wrzątkiem
5) wsypujemy 1 czubatą łyżkę stołową soli i mieszamy łyżką z tworzywa lub drewnianą
6) przykrywany urządzenie i włączamy
7) gotujemy bez mieszania ok. 30 minut
8) urządzenie po zagotowaniu wody przestawi się automatycznie na tryb prażenia.
9) po ugotowaniu ryżu nastąpi automatyczne przełączenie na funkcję utrzymywania ryżu w cieple.
Przy otwieraniu pokrywy należy zachować szczególną ostrożność aby się nie poparzyć gorącą parą.
Pojemnik wewnętrzny jest wyjmowany co ułatwia wygodne i dokładne wyczyszczenie.
Obudowa solidna – ze stali nierdzewnej.
W komplecie: łyżka, widelec i 2 pojemniki z miarką do odmierzania ryżu i wody.
Wymiary urządzenia: szer.: 47 cm, gł.: 42 cm, wys.: 35 cm.
Pojemność: 6 L.
Waga: 10,2 kg.
Na białym ryżu elegancko prezentują się kolorowe warzywa z grzybami lub mięsem.
Do tego pasuje prawie każdy sos, wszystko wedle gustu i smaku.
Z dań na słodko proponujemy ryż zapiekany z jabłkami.
Przepis:
– 2 szkl. ryżu
– 1/2 szkl. cukru
– 1 cukier waniliowy
– 3 jajka
Farsz z jabłek:
– 1 kg jabłek (najlepiej renet)
– 2 łyżki cynamonu
– 2 łyżki cukru
Ryż po ugotowaniu i ostudzeniu mieszany z „koglem moglem” ubitym z jajek, cukru i cukru waniliowego.
Jabłka trzemy na wiórki, mieszamy z dwoma łyżkami cukru i cynamonu.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, nakładamy połowę ryżu, następnie jabłka i pozostały ryż. Zapiekamy w piekarniku ok. 20 minut w 180°C.
Danie można podawać na ciepło lub zimno, ze śmietaną lub jogurtem greckim.
Równie smaczny będzie ryż zapiekany z truskawkami.
Ryż na słodko najwygodniej podać w salaterce lub niewielkiej miseczce.
Bardzo praktyczny jest biały arcoroc: wytrzymały, z hartowanego szkła, o gładkich, łatwych do czyszczenia powierzchniach. Zaprojektowany z myślą o wielokrotnym użytkowaniu w kuchenkach mikrofalowych i zmywarkach.
Salaterka posiada średnicę 12 cm, wysokość 5,4 cm i pakowana po 6 szt.
Miska o średnicy 16,5 cm, wysokości 4,5 cm. Sprzedaż po 8 szt.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.