Dyspensery – funkcjonalne dozowniki gastronomiczne.

Dyspensery.

Bardzo wygodne i praktyczne urządzenia pomagające szybko odmierzyć odpowiednią ilość płynu, lub produktów sypkich. Dzięki swojej konstrukcji umożliwiają utrzymanie porządku – nic się nie rozlewa, nie rozsypuje. W razie jednak gdybyśmy mieli gorszy dzień, albo pośpiech byłby naszym doradcą – w podstawie urządzeń znajduje się zdejmowana kratka ociekowa, która umożliwia szybkie i dokładne wyczyszczenie.
Dyspensery z uwagi na swoją funkcję nazywane są również dozownikami. Przeznaczone do użytkowania w restauracjach, kawiarniach, barach oraz w hotelach i cateringu.

Najczęściej stosowanym dozownikiem jest dyspenser do soków.
Zbiornik wykonany jest z dyspenserypoliwęglanu, obudowa i podstawa ze stali nierdzewnej.  Wygodny, niekapiący kranik umożliwia komfortowe użytkowanie.
W środku dozownika umieszczona jest sprytna rura przeznaczona na lód schładzający napój. Zapewnia nam to orzeźwiający sok non-stop. Poziom lodu oczywiście należy uzupełniać 😉 .
Dyspenser jest przezroczysty, dzięki czemu widoczny jest rodzaj wlanego soku.
Pojemność: 8 L.
Wymiary: 36 x 26 x 56 cm.

dyspenseryKolejny funkcjonalny dozownik służy do odmierzania i nakładania produktów sypkich takich jak płatki śniadaniowe, musli. Wielkość porcji dozujemy pokrętłem umieszczonym z boku urządzenia. Szczelna pokrywa długo pozwala zachować świeżość produktów. Świetnie sprawdza się w barach śniadaniowych, stołówkach, hotelach, restauracjach, bufetach. Dla smakoszy zup mlecznych – niezastąpione urządzenie o poranku 🙂 .
Pojemność: 9,5 L.
Wymiary: 25 x 35 x 69 cm.
dyspensery
Uzupełnieniem dozownika do płatków jest dyspenser do mleka. Wyposażony w niekapiący kranik, praktyczne uchwyty i rurę na lód celem chłodzenia płynu. Zbiornik i obudowa wykonane ze stali nierdzewnej, co dodatkowo schładza mleko. Dozownik działa na takiej samej zasadzie jak dyspenser do soków. Pojemność: 10,5 L.
Wymiary: 26 x 36 x 53,6 cm.

Dyspensery są bardzo funkcjonalne i pojemne.
Wygodne w użytkowaniu, pomocne w szybkim i estetycznym obsługiwaniu klientów.
Nie zajmują dużo miejsca – można je postawić zarówno na ladzie, w bufecie jak i w kuchni. Łatwe w czyszczeniu, z praktyczną zdejmowaną kratką ociekową. Polecamy!

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights