Fontanny czekoladowe i dyspensery.

Fontanny czekoladowe i dyspensery.

Fontanny to eleganckie urządzenia cateringowe na wyjątkowe okazje, typu: wesela, sylwester, urodziny, jubileusze, bankiety i inne przyjęcia okolicznościowe.
Fontanny służą do prezentacji i degustacji: czekolady, kajmaku oraz sosów serowych.
Prezentują się zjawiskowo i wzbudzają zachwyt na każdym przyjęciu.
Największą popularnością cieszą się fontanny czekoladowe.
Namacza się w nich owoce nadziane na patyczki – przekąska sprawiająca radość nie tylko najmłodszym 😉 .

Fontanny czekoladowe występują w 2 wzorach i 4 wielkościach:
fontanny czekoladowe
1) Fontanna „2 Diamonds” – z dwoma kaskadami, przeznaczona dla grona 20-80 osób.
Solidna, wykonana ze stali nierdzewnej chromowanej. Gruby trzon.
Fontanna wyposażona jest w bardzo cichy silnik i może pracować non-stop 12 godzin!
Świetna na długie uroczystości jak wesela :).
Zakres temperatur od 10 do 100°C.
Waga 8,5 kg. Pojemność: od 1,7 kg do 3 kg.
fontanny czekoladowe

2) Fontanna „3 Diamonds” – z trzema kaskadami, dla 80-120 osób, waży 9,2 kg, pojemność:od 2,5 kg do 5 kg.
Zakres temperatur od 10 do 100°C.
Czas nieprzerwanej pracy: aż 12 godzin! Idealna na wesela!
fontanny czekoladowe

3) Fontanna „3 Stars” – z wąskim trzonem, posiada 3 kaskady, przeznaczona dla 80-120 osób.
Czas nieprzerwanej pracy: 4 godziny.
Zakres temperatur od 30 do 110°C.
Waga: 5,8 kg. Pojemność: od 2 kg do 4 kg.

fontanny czekoladowe
4) Fontanna „4 Stars” – wąski trzon, 3 kaskady, przeznaczona na duże uroczystości – dla 100-180 osób. Fontanna najbardziej spektakularna, robiąca wrażenie i będąca niekwestionowaną ozdobą przyjęcia. Czas nieprzerwanej pracy: 4 godziny.
Zakres temperatur od 30 do 110°C.
Waga: 80 kg, pojemność: od 4 kg do 8 kg.

Fontanny posiadają zasilanie elektryczne 230V.

Kolejnym urządzeniem do ekspozycji czekolady jest dyspenser. Służy do podgrzewania czekolady w kąpieli wodnej. Napój jest mieszany non-stop aby zapewnić jednolity rozkład czekolady w zbiorniku. Urządzenie wykonane z wytrzymałego i estetycznego poliwęglanu. Pojemnik na czekoladę jest przezroczysty.
Wygodny kranik i praktyczna kratka ociekową ułatwiającą estetyczne nalewanie i podawanie napoju. Dyspenser jest łatwy w demontażu i czyszczeniu.
Pojemność: 5 l.

Dyspenser przeznaczony do: kawiarni, cukierni, restauracji, barów (szczególnie na stokach górskich  – ku pokrzepieniu narciarzy 😉 ).

Do podawania gorącej czekolady świetne będą szklanki
z uchwytem typu Irish o pojemności 225 ml lub kieliszki do koktajli na grubej nóżce, poj. 280 ml.

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights