Formy do wypieków i inne akcesoria piekarnicze.

Formy do wypieków i inne akcesoria piekarnicze.

Prezentujemy praktyczne silikonowe formy i maty do wypieków niezbędne w kuchniach eleganckich restauracji i hoteli.

Formy silikonowe pozwalają w krótkim czasie przygotować dużą ilość deserów.
Są niezwykle wytrzymałe termiczne – znakomicie znoszą temperatury w zakresie od – 60°C do +300°C. Idealnie nadają się do użytkowania w piekarnikach, kuchenkach mikrofalowych a także w lodówkach i zamrażarkach.
Formy są zatem wielofunkcyjne – można przygotować zarówno desery ciepłe jak i zimne.
Formy można także sterylizować. Plusem jest to, że nie chłoną zapachów. Szczególnie ma to znaczenie przy przechowywaniu w lodówkach.
Gładka powierzchnia i nieprzywierające tworzywo umożliwia wygodne czyszczenie także w zmywarkach.
formy do wypiekówformy do wypiekówformy do wypieków

Występują w trzech wzorach:
1) Forma Piramida – wymiary: 60 x 40 cm, wymiary pojedynczej foremki: 6,5 x 6,5 x 3,5 cm.
Jednorazowa ilość przygotowania deserów – 35 szt.
2) Forma Brioszka – wymiary: 60 x 40 cm, wymiary pojedynczej foremki: średnica: 8 cm,
wysokość: 3,6 cm. Ilość deserów – 24 szt.
3) Forma Babka – wymiary: 60 x 40 cm, wymiary pojedynczej foremki: średnica: 7,3 cm,
wysokość: 3,6 cm. Ilość deserów – 35 szt.

Dla zobrazowania możliwości foremek załączamy zdjęcia przykładowych deserów wykonanych każdą z omówionych form.
formy do wypiekówformy do wypiekówformy do wypieków

Inną możliwość pieczenia oferuje mata silikonowa. Jest idealna do przygotowywania i wypieku formy do wypiekówciasteczek, ciasta na rolady, pizzy itp. Nie wymaga posypywania ani smarowania przed pieczeniem.
Ciasto do niej nie przywiera i się nie przypala. Lekko daje się zdjąć po upieczeniu.
Mata nie wchłania zapachów. Jest wyjątkowo łatwa w czyszczeniu oraz praktyczna w przechowywaniu – po użyciu można ją swobodnie zwinąć w rulon i włożyć do szafki.
Posiada odporność termiczną w zakresie temperatur od -40°C do +250°C.
Występuje w dwóch rozmiarach:
1) 52 x 31,5 cm
2) 58,5 x 38,5 cm.

Z drobnych akcesoriów kuchennych funkcjonalne są pierścienie cukierniczo-kucharskie, wybieraki do ciasta oraz pędzle kuchenne.
formy do wypiekówformy do wypiekówformy do wypieków
Pierścienie cukierniczo-kucharskie są świetne do wykrawania ciastek oraz do formowania deserów i przekąsek. Wykonane ze stali nierdzewnej. Trzy średnice do wyboru: 8, 10 i 12 cm przy wysokości 4,5 cm.
Wybieraki do ciasta bardzo praktyczne przy nakładaniu ciasta do formy. Wykonane z polietylenu. Odporne termicznie do +220°C. Można je myć w zmywarkach. Dostępne o długościach: 25, 28, 33, 35 i 45 cm.
Pędzle do ciasta są nieodzowne w każdej kuchni. Dzięki nim ozdobimy ciasta i ciastka lukrem lub polewą oraz nawilżymy każdą pieczeń w trakcie obróbki termicznej.  Pędzle dostępne w dwóch rozmiarach: z szerokością 4 i 8 cm. Rączki pędzli drewniane.

formy do wypieków

 

Przy szaleństwach w kuchni nie zapominajmy o zasadach BHP. Prezentujemy doskonałe włoskie rękawice piekarskie, które ochronią nasze dłonie i nadgarstki przed poparzeniem. Wykonane z naturalnej skóry, 3-palczaste. Wytrzymałość termiczna  max. do 300°C  (nie dłużej niż 60 sekund).

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights