Kostkarki i kruszarki do lodu.
Kostkarki i kruszarki do lodu.
Karnawał w pełni, dobrze więc mieć pod ręką kruszarkę lub kostkarkę do lodu zawsze gotowe do produkcji lodu niezbędnego w barach, dyskotekach, restauracjach.
Idealnym rozwiązaniem do tego typu lokali jest najnowsza automatyczna kostkarka do lodu. Solidna, wykonana ze stali nierdzewnej, posiada izolowane ścianki. Występuje w dwóch opcjach: z wydajnością do 20 kg/24h i 26 kg/24h. Służy do produkcji kostek metodą zanurzeniową. Wzór kostki w kształcie naparstka. Po włączeniu kostkarka sama pobiera wodę, produkuje lód, przechowywuje go, informuje, gdy pojemnik na lód jest pełny. Zbiornik na lód w pierwszej kostkarce jest o pojemności 4 kg, w drugiej 6 kg.
Wymiary i moc dwóch opcji kostkarki:
1) 38 cm x 47,7 cm x 59 cm, moc: 170 W
2) 42 cm, 52,8 cm, 65,5 cm., moc: 220 W.
Jeszcze wydajniejsza jest kostkarka natryskowa – produkuje do 33 kg lodu na dobę.
Wykonana również ze stali nierdzewnej i posiada izolowane ścianki. Dodatkowo posiada praktyczne nóżki, które pozwalają utrzymać czystość pod urządzeniem.
Kostkarka występuje w dwóch wariantach: z chłodzeniem powietrzem i chłodzeniem wodą.
Wymiary: 50 cm x 58 cm x 69 cm, moc 370 W.
Waga urządzenia: 48 kg.
Do rozdrabniania lodu na mniejsze kawałki służą kruszarki.
Prezentujemy 2 kruszarki elektryczne: o wydajności: 13,6 kg/h oraz 30 kg/h.
Obie posiadają obudowę ze stali nierdzewnej szczotkowanej oraz nierdzewne ostrze tnące.
Obsługa urządzenia jest niezwykle prosta – z góry przez wygodny szeroki otwór wsadowy wrzucamy kostki lodu. Kostki same przemieszczają się do ostrzy kruszących. Rozdrobniony lód zbiera się w pojemniku na dole kruszarki. Zbiornik na lód pierwszej kostkarki ma pojemność 2,8 kg, drugiej 2 l.
Wymiary dwóch rodzajów kruszarek:
1) 15,6 cm, 23,8 cm, 39 mm
2) 19 cm, 25 cm, 44 mm.
Kruszarka o większej wydajności jest przeznaczona do pracy ciągłej. Świetnie nadaje się zatem do dużych lokali gastronomicznych, dyskotek, hoteli.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.