Miksery Bamix – idealne do letnich zup, placków i deserów.

710210_bamix_zupaMiksery Bamix to profesjonalne miksery gastronomiczne o wszechstronnych funkcjach.

Niezastąpione w barach, restauracjach, hotelach, stołówkach, cateringu.

Zawierają trzy końcówki:

Nóż gwiazdka – do krojenia, siekania, rozcierania warzyw i owoców surowych lub gotowanych na puree, owoców zamrożonych na lody, dżem a nawet kostki lodu.
Rozciera zupy i sosy, miesza masy na ciasta i omlety. Jest odpowiedni do gęstych mas.

Tarcza ubijająca – do mieszania, miksowania, ubijania białek, śmietany, odtłuszczonego mleka, musów, koktajli, lekkich past, zup i sosów. Świetnie ubija i spulchnia.

Tarcza miksująca – do miksowania, ubijania, mieszania puree, sosów sałatkowych, majonezów. Łatwo sporządzić nią wszelkie masy kremowe.

Dzięki tym mikserom sporządzimy wiele smacznych i ciekawych potraw.
miksery bamix
Mikser Bamix de Luxe jest solidny, bardzo praktyczny, wielofunkcyjny. Łatwy w czyszczeniu.
Prędkość pracy: 12000/17000 obr/min. Moc 0,18 kW.
Ramię długości: 13,5 cm.
Zestaw zawiera: 3 w/w końcówki,  podstawkę z wieszakiem z miejscem do przechowywania końcówek i młynek do mielenia kawy, cukru, lodu, orzechów.

miksery Bamix

 

Mikser Bamix Gastro – typowo gastronomiczne urządzenie o wysokiej jakości i wielkiej precyzji.
Występują dwa modele:
1) Prędkość pracy: 10000/17000 obr/min. Ramię długości: 19 cm. Moc 0,20 kW.
2) Prędkość pracy: 18000/22000 obr/min. Ramię długości: 35 cm. Moc 0,35 kW.
Zestaw zawiera: 3 opisane powyżej końcówki, uchwyt do powieszenia na ścianie z kieszonką na końcówki.

 

Mikserów można używać we wszystkich rodzajach naczyń, nawet bezpośrednio w garnkach umieszczonych na kuchence.
Miksery Bamix powinny być zawsze w dogodnym miejscu „pod ręką” – przykręcone do ściany lub postawione na blacie kuchennym – wówczas częściej będziecie ich używali i praca w kuchni będzie dużo łatwiejsza i wygodniejsza.

Miksery można przetestować np. przygotowując placki ziemniaczane 🙂

Podajemy przepis:
1 kg ziemniaków
1-2 jajka
3-4 łyżki mąki
1 łyżka śmietany lub kefiru
sól, pieprz
olej do smażenia.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Do wysokiego naczynia włożyć składniki z niewielką ilością ziemniaków. Zamontować do miksera nóż gwiazdę. Pracować mikserem lekko uderzając w masę. Po roztarciu pierwszej porcji dodawać pozostałe ziemniaki. Gdy mieszanka będzie całkowicie roztarta nakładać placki na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażyć placki z obu stron. Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu układać placki na papierowy ręcznik, później na talerz.
Placki można podać na słodko ze śmietaną i cukrem pudrem, lub z pieczarkami i ziołami z dowolnymi sosami.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights