Naleśnikarka przygotuj pyszne naleśniki.
Naleśnikarka dzięki niej przygotujesz przepyszne przez wszystkich lubiane naleśniki.
Naleśnikarka posiada żeliwną płytę grzewczą. Średnica płyty 40 cm. Urządzenie z regulacją temperatury do 280 st. C.
Przy korzystaniu z urządzenia nie stosować ostrych narzędzi do czyszczenia.
Można dokupić szpatułki, sprzedawane po 5 szt.
W ofercie naleśnikarki dwóch wiodących producentów.
Przepis znajdziesz poniżej.
Naleśniki mogą być podane na słodko z serem, dżemem, owocami oraz naleśniki obiadowe z mięsem lub wegatariańskie.
Przepis na naleśniki:
– 1 1/2 szkl. mąki
– 3 jajka
– 1 szkl. mleka
– 1 szkl. wody gazowanej
– 1/2 opak. cukru waniliowego
– szczypta soli
– tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Z mąki, jajek, soli, mleka i wody przygotować ciasto na naleśniki i odstawić na 20 minut.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć naleśniki na złoty kolor.
Jak farsz najlepsze będą teraz surowe lub roztarte truskawki, maliny, poziomki, borówki amerykańskie podawane z jogurtem naturalnym lub śmietaną.
Dla smakoszy twarogu proponujemy wariant z białym serem utartym na krem (1/2 kg). Dodajemy 1/2 szkl. cukru, 2 żółtka, rum, rodzynki i palce lizać!
Polecamy !
Smacznego!
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.