Pakowarki próżniowe – idealne pakowanie produktów żywnościowych.

Pakowarki próżniowe

To urządzenia do ekspresowego pakowania próżniowego produktów spożywczych.
Praktycznie niezastąpione w gastronomii. Zapewniają bezpieczeństwo przechowywanych artykułów. Dzięki odessaniu powietrza z woreczków z żywnością, nie ulegnie ona spleśnieniu i dłużej będzie świeża. Zachowany zostanie smak i jakość produktów.

Wyróżniamy pakowarki próżniowe komorowe i listwowe.
Pakowarki komorowe zawierają komorę do wkładania woreczka z żywnością. Są idealne do pakowania wszelkiego rodzaju produktów spożywczych. Można do nich stosować worki szczelinowe i worki gładkie.
Pakowarki listwowe zaś są idealne do pakowania produktów sypkich i delikatnych (suchych).
Należy tu stosować wyłącznie worki szczelinowe.

Do pakowania próżniowego masowych ilości produktów polecamy pakowarkę komorową pakowarki próżnioweHenkelman. Solidna, wykonana ze stali nierdzewnej. Jest ona dostępna w dwóch wielkościach z rozmiarami komór: 37x35x15 cm i 28x31x8,5 cm.
Sterowana jest elektronicznie, posiada bardzo czytelny panel sterowniczy.
Zawiera pompę próżniową firmy Busch o wydajności 8m³/h przy większej pakowarce i 4m³/h przy mniejszej.
Pakowarka działa ekspresowo: czas odsysania powietrza z worka od 2 sek. do 99 sek., czas zgrzewania: 0,5 sek do 6 sek.
Wygodna w używaniu i czyszczeniu.
Dzienny maksymalny czas użytkowania urządzenia to 5 godzin.
pakowarki próżniowe
Maksymalny rozmiar worków dla pakowarki większej to 25×35 cm, a dla mniejszej: 20×30 cm.
Worki gładkie są dostępne oddzielnie. Poza przechowywaniem służą do gotowania w piecach konwekcyjno-parowych. Można je stosować w zakresie temperatur od -18 do 120°C.

pakowarki próżniowe
Prezentujemy również pakowarkę próżniową komorową mniejszą i tańszą, z wygodną rączką.
Trwała, wykonana ze stali nierdzewnej, sterowana elektronicznie.
Wymiary komory: 30×29 cm.
Czas odsysania: od 5-60 sek.,
czas zgrzewania: od 3-9 sek.
pakowarki próżniowe

 

Rozmiary worków do pakowania to: 16 x 23, 20 x 30 i 25 x 35 cm. Worki poza przechowywaniem produktów w temp. od -18 do 99°C idealnie nadają się też do gotowania.

pakowarki próżniowe

 

Z pakowarek listwowych proponujemy pakowarkę o mocy 670 W. Praktyczna, nieduża, o wysokiej wydajności. Idealna do pakowania produktów spożywczych suchych.
Służy do zgrzewania worków szczelinowych.
Urządzenie posiada 4 funkcje zgrzewania. Czas zgrzewu od 0-6 sek.
pakowarki próżniowe

 

Rozmiary worków szczelinowych: 16×23, 20×30, 25×35 cm.
Worki można stosować w temp. od -18  do 99°C.

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights