Pojemniki gastronomiczne do przechowywania żywności.
Pojemniki gastronomiczne popularnie nazywane przez użytkowników jako GN stosowane są w wielu dziedzinach gastronomii: sklepy spożywcze, sklepy mięsne, stołówki, restauracje, placówki zbiorowego żywienia, szpitale, hotele, pensjonaty.
GN ze stali nierdzewnej spełniają wszystkie normy jakościowe i higieniczne, bezpieczeństwa i zdrowia. Gn spełniają wymogi HACCP.
W ofercie występują dwa rodzaje pojemników:
- pojemniki podstawowe
- pojemniki z uchwytami
oraz trzy rodzaje pokryw ze stali nierdzewnej do GN:
- podstawowe
- z uchwytami
- pokrywy z uszczelką silikonową.
Polecane do wszystkich zastosowań w temperaturze od -20°C do + 300°C.
Przykłady zastosowań pojemników GN :
- witryny i lady chłodnicze ( w sklepach spożywczych przechowywane jest mięso na stoiskach mięsno-drobiarskich)
- piece konwekcyjno -parowe ( pozwalają na przygotowanie kilku potrwa w jednym czasie)
- bemary ( przechowywanie sosów, zup)
- podgrzewacze
- termosy transportowe
- przechowywanie żywności w chłodniach
Pojemniki gastronomiczne można myć w zmywarkach, można piętrować czyli układać jeden na drugim. Pojemniki solidne, wytrzymałe z grubej blachy.
Pojemniki występują w wielu rozmiarach.
Rozmiary przykładowe pojemników:
GN 2/1 – 650×530 mm
GN 1/1 – 325×530 mm
GN 2/3 – 325×352 mm
GN 1/2 – 325×265 mm
GN 2/4 – 162×530 mm
GN 1/3 – 325×176 mm
GN 1/4 – 265×162 mm
GN 1/6 – 176×162 mm
GN 1/6 – 176×108 mm
GN 1/12 – 132×108 mm
Pojemniki GN ze stali nierdzewnej z ruchomymi uchwytami.
Uchwyty można schować zajmują wtedy mniej miejsca lub podnieść podczas przenoszenia.
Pojemniki z uchwytami są w takich samych wymiarach jak bez uchwytów.
W każdym rozmiarze GN występują w kilku wysokościach przez co zwiększa się ich pojemność.
W zależności od potrzeb można zakupić Gn o niższych wysokościach lub wyższych.
Dostępne wysokości pojemników w zależności od pojemności: 2 cm, 4 cm, 6,5 cm, 10 cm, 15 cm. 20 cm.
W ofercie do pojemników Gn pokrywy również ze stali nierdzewnej. Zabezpieczają przed wychłodzeniem, zabrudzeniem ,rozlaniem produktu przechowywanych.
Szeroki wybór
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.