Rękaw cukierniczy dla piekarnii i cukiernii.
Rękaw cukierniczy niezastąpiony w każdej piekarni i cukierni.
Rękaw w kształcie trójkąta. W wygodny sposób można napełnić go kremem, gęstym sosem.
Dzięki niemu swój tort, babeczki, desery można udekorować w elegancki sposób.
Rękaw cukierniczy wykonany z bawełny. Posiada wzmocnioną końcówkę. Rękaw trzykrotnie powlekany. Bezpieczny dla żywności z zawieszką. Wielokrotnego użytku.
Końcówki do dekoracji ze stali nierdzewnej.
Występują o wielu średnicach przepływ kremu. Końcówki w wielu wzorach. Wzór kremu może być: gwiazdka, okrągły, róża.
W piekarni i cukierni przydatną końcówką jest końcówka do nadziewania.
Nadziejesz nią dżem, marmoladę do każdego pączka.
Poniżej przedstawiamy przepis na ptysie. Przy ich wykonaniu pomocne okażą się rękaw cukierniczy i końcówki do dekoracji.
Przepis na ptysie z bitą śmietaną.
Składniki:
- 150 ml wody.
- 8 dkg mąki.
- pół łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- 15dkg mąki.
- 5 jajek.
- 500 ml śmietany kremówki.
- cukier puder
- 1 łyżeczka cukru waniliowego.
Przygotowanie – ciasto:
Wodę zagotuj z masłem, solą i cukrem. Po rozpuszczeniu wsyp przesianą mąkę. wymieszaj. Rozetrzyj grudki. Ciasto powinno odchodzić od ścianek. Zestaw z ognia i ostudź.
Wystudzone ciasto ucieraj, do ciasta dodawaj po kolei całe jajka. Ciastem napełnij rękaw cukierniczy.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Wyciskaj na niego ptysie.
Piecz ok, 20 min, w temp. 180st C.
Wystudź w otwartym piekarniku. Każdego ptysia przekrój na połowę.
Przygotowanie – krem:
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Wyciskaj na spody krem, posyp owocami np. borówkami, malinami.
Przykryj ptysie. Posyp obficie cukrem pudrem.
Smacznego.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.