Rękaw cukierniczy dla piekarnii i cukiernii.

Rękaw cukierniczy niezastąpiony w każdej piekarni i cukierni.

Rękaw w kształcie trójkąta. W wygodny sposób można napełnić go kremem, gęstym sosem.
Dzięki niemu swój tort, babeczki, desery można udekorować w elegancki sposób.

Rękaw cukierniczy wykonany z bawełny. Posiada wzmocnioną końcówkę. Rękaw trzykrotnie powlekany. Bezpieczny dla żywności z zawieszką. Wielokrotnego użytku.
rękaw cukierniczy 513400_worek_do_wyciskania_premium

Końcówki do dekoracji ze stali nierdzewnej.
Występują o wielu średnicach przepływ kremu. Końcówki w wielu wzorach. Wzór kremu może być: gwiazdka, okrągły, róża.
W piekarni i cukierni przydatną końcówką jest końcówka do nadziewania.

Nadziejesz nią dżem, marmoladę do każdego pączka.
515020_koncowka_stalowa_gwiazdka 514020_koncowka_stalowa_okragla 516950_koncowka_stalowa_do_nadziewania 516050_koncowka_stalowa_roza

Poniżej przedstawiamy przepis na ptysie. Przy ich wykonaniu pomocne okażą się rękaw cukierniczy i końcówki do dekoracji.

Przepis na ptysie z bitą śmietaną.

Składniki:

  • 150 ml wody.
  • 8 dkg mąki.
  • pół łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 15dkg mąki.
  • 5 jajek.
  • 500 ml śmietany kremówki.
  • cukier puder
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego.

 

Przygotowanie – ciasto:

Wodę zagotuj z masłem, solą i cukrem. Po rozpuszczeniu wsyp przesianą mąkę. wymieszaj. Rozetrzyj grudki. Ciasto powinno odchodzić od ścianek. Zestaw z ognia i ostudź.
Wystudzone ciasto ucieraj, do ciasta dodawaj po kolei całe jajka. Ciastem napełnij rękaw cukierniczy.

Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Wyciskaj na niego ptysie.
Piecz ok, 20 min, w temp. 180st C.
Wystudź w otwartym piekarniku. Każdego ptysia przekrój na połowę.

Przygotowanie – krem:

Śmietanę ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Wyciskaj na spody krem, posyp owocami np. borówkami, malinami.
Przykryj ptysie. Posyp obficie cukrem pudrem.

Smacznego.

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights