Syfon gastronomiczny do bitej śmietany.

Syfon gastronomiczny do bitej śmietany.

Do dużych restauracji i kawiarni polecamy syfon ISI Thermo Xpresswhip.
Rewelacyjne urządzenie wielofunkcyjne do profesjonalnego wykorzystania. Jedyny w swoim rodzaju syfon gastronomiczny stacjonarny.syfon gastronomiczny
Dzięki temu bardzo wygodny w użytkowaniu.
Służy do ekspresowego przygotowywania: bitej śmietany, koktajli, puszystych musów, deserów, zimnych i gorących sosów, zup kremowych.
Wykonany ze stali szlachetnej. Izolowany próżniowo korpus o maksymalnej wydajności termicznej pozwala utrzymać temperaturę produktów zimnych ok. 8 godzin, a gorących do 3 godzin.
Urządzenie zawiera silikonową uszczelkę odporną na wysoką temperaturę.
Prosty w obsłudze – dozowanie poprzez naciśnięcie przycisku.
Funkcjonalna antypoślizgowa podstawę z tacką ociekową ze stali nierdzewnej umożliwia utrzymanie czystości i sprawne użytkowanie syfonu.
W komplecie wygodna szczotka do czyszczenia.
Pojemność 1 L.
Syfon gastronomiczny spełnia standardy HACCP.

Do syfonu należy używać wyłącznie nabojów ISI, aby nie spowodować utraty gwarancji.
Dostępne na bieżąco w opakowaniach po 10, 24 i 50 szt.

Przepis na eklery (15-18 szt.):
Składniki:
– 1 szkl. wody
– 125 g masła
– 1 szkl. mąki
– 4 jajka
– 0,5 l  śmietany kremówki
– 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:
Gotujemy wodę z masłem – najwygodniej w rondelku. Po zagotowaniu dodajemy mąkę i solidnie mieszamy. Gdy powstanie jednolita masa odchodząca od ścianek rondla – zdejmujemy ciasto z ognia. Po całkowitym wystygnięciu miksujemy pojedynczo z jajkami i wyciskamy szprycą na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 min. w temp. 180°C.
Po ostygnięciu i przekrojeniu eklerów wzdłuż, nadziewamy je bitą śmietaną (ubita kremówką z cukrem pudrem).

Polewa:
– 3 łyżki mleka
– 3 łyżki cukru
– 3 łyżki kakao
– 100 g masła
– 1 mała kostka czekolady mlecznej
Składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej cały czas mieszając i nie dopuszczając do zagotowania. Lekko przestudzoną polewą dekorujemy eklerki.

Dla urozmaicenia smaku można dodatkowo przełożyć ciastka pokrojonymi brzoskwiniami lub owocami sezonowymi, np.: truskawkami, malinami, jagodami.
syfon gastronomiczny
Z szybszych deserów, tak kochanych przez dzieci są lody z bitą śmietaną i galaretką z rurkami waflowymi lub bakaliami. Dla dorosłych oczywiście pyszna kawka z ubitą śmietanką 😉

Syfon do bitej śmietany ISI Thermo Xpresswhip sprawdzi się tu znakomicie.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights