Wózki transportowe – sprytna logistyka w kuchni.

Wózki transportowe są niezastąpione w gastronomii, gdzie toniemy pod masą pojemników GN, tac i talerzy.
Wózki powalają posegregować naczynia i przetransportować je w dowolne miejsce w kuchni.wózek transportowy
Wykonane są z solidnej stali nierdzewnej. Przy kółkach posiadają praktyczne hamulce.

Wózek transportowy do pojemników gastronomicznych GN i tac wyposażony jest w dwustronną blokadę  GN i tac. Posiada 4 skrętne plastikowe kółka z hamulcami. Odstępy między półkami są co 8 cm. Wózek mieści 15 sztuk GN 1/1.
Wymiary: 173,5 x 55 x 38 cm.

wózki transportowe

 

 

Wózek do talerzy jest bardzo praktyczny i pojemny – mieści 84 talerzy o maksymalnej średnicy 32 cm. Elementy konstrukcyjne podtrzymujące talerze wykonane są z plastiku i wykończone antypoślizgowymi nasadkami z czarnej i czerwonej gumy. Wózek jest przeznaczony do przewozu pustych talerzy, gdyż z potrawami mogą spowodować uszkodzenie uchwytów.
Wymiary: 190 x 60 x 60 cm.

wózki transportowe

Ciekawym rozwiązaniem jest też jezdny dystrybutor grzewczy do talerzy. Przeznaczony jest do podgrzewania talerzy do odpowiedniej temperatury. Urządzenie posiada komorę grzaną elektrycznie z dwoma regulowanymi wkładami na talerze. Maksymalna ilość talerzy to 50 szt. o średnicy od 23 cm do 30 cm. Temperaturę dystrybutora można regulować w zakresie od 30°C do 80°C. Wózek jest na kółkach, z czego 2 kółka są z hamulcami. Dzięki niemu talerze zawsze są pod ręką „świeże” i gotowe do użycia.
Wymiary: 93 x 45 x 45 cm.

wózek transportowy

 

Najpopularniejszym wózkiem transportowym do talerzy jest wózek 2 półkowy kelnerski. Wytrzymały i wygodny w obsłudze. Posiada dwie półki oraz gumowe kółka z hamulcami. Maksymalny udźwig to 110 kg.
Wymiary: 92 x 86 x 54 cm.

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights