Wyposażenie piekarni i cukierni – urządzenia i akcesoria do łakoci.

Na urządzenia i akcesoria do łakoci niezbędne jako wyposażenie piekarni i cukierni

składają się: miesiarka planetarna, stojak obracany do ciast, komplet końcówek dekoracyjnych i worki do wyciskania kremów.

Miesiarka planetarna szybko i elegancko ubije i utrze każde lekkie ciasto oraz krem. wyposażenie piekarni i cukierni
W komplecie z urządzeniem jest dzieża o pojemności 5 litrów oraz zestaw  trzech końcówek do:
1) zagniatania ciast (pizza, chleb)
2) mieszania ciast lekkich (knedle, pierogi)
3) ubijania piany (jajka, kremy, biszkopty).

Części mające bezpośredni kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej.
Dzieża wyposażona jest w osłonę bezpieczeństwa z poliwęglanu z otworem ułatwiającym dodawanie składników. Podstawa urządzenia wykonana jest z aluminium.
Miesiarka posiada szeroki zakres płynnej regulacji obrotów.
Prędkość obrotowa: 131-852 obr/min..
Wymiary: 40 x 35 x 23 cm.

Podstawowymi zaletami urządzenia są: duża ładowność, wydajność oraz możliwość użytkowania zarówno profesjonalnego jak i domowego.

wyposażenie piekarni i cukierni

 

Żadna cukiernia nie może się obyć bez worków do wyciskania kremów i mas. Jest to super gadżet dzięki któremu pięknie możemy udekorować torty, ciasta, ciasteczka, desery.
Worki są mocne, sztywne, wysokiej jakości. Wykonane z bawełny lub nylonu. Przeznaczone do kontaktu z żywnością. Służą do wielokrotnego użytku.
Worki są o różnej długości: od 40 do 70 cm.

 

Uzupełnieniem worków do dekoracji tortów i ciast są stalowe końcówki. Polecamy wyposażenie piekarni i cukiernikompleksowy zestaw 16-stu końcówek. Wysokość elementów ok. 3,3 cm.
Zestaw świetnie się nadaje do zastosowania profesjonalnego lub domowego dla smakoszy kremów i tortów.
Końcówki umożliwią wykonanie napisów na tortach, ozdobnych rantów wokół ciast oraz różnych elementów dekoracyjnych takich jak kwiatki, listki, itp.
Końcówki są przechowywane w eleganckim i praktycznym pudełku z przezroczystego tworzywa, więc mogą stanowić pomysłowy prezent dla pasjonatów pieczenia i dekorowania ciast.
wyposażenie piekarni i cukierni tortów i ciast

 

Gdy ciasto jest już gotowe należy je elegancko wyeksponować. Praktycznym rozwiązaniem jest stojak obracany (patera) z blatem szklanym, podstawą ze stali nierdzewnej.
Wysokość 7 cm, średnica 30 cm.

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights