Wyposażenie pizzerii – co potrzeba?
Wyposażenie pizzerii. Któż z nas nie lubi pizzy.
Planując otwarcie pizzerii potrzebujemy wiele rzeczy do wyposażenia gastronomii.
Ale zanim pizza trafi do naszego klienta musimy ją najpierw przygotować.
W tym celu potrzebne nam pełne wyposażenie pizzerii – stół chłodniczy do pizzy, piec do pizzy, blachy do pizzy, torby do pizzy,
Piec do pizzy dostępny jest w dwóch wariantach: piec 1- komorowy, piec 2- komorowy.
W piecach można piec jednocześnie do ośmiu pizz o średnicy 35 cm.
Stół chłodniczy do pizzy wykonany ze stali nierdzewnej, wysokiej jakości. Stół posiada blat z granitu, wymuszony obieg powietrza. Obudowa stołu chłodniczego ze stali nierdzewnej
Torba do pizzy gdy dowozimy produkt do naszego klienta, aby pizza dotarła ciepła i pachnąca.
Wyposażenie pizzerii cechuje elegancja, funkcjonalność i trwałość podczas użytkowania.
A dla wszystkich fanów podajemy
Sos pomidorowy:
– 3 łyżeczki ziół ( oregano, bazylia)
– 2 łyżki stołowe wody
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego
– 4 łyżki ketchupu
– sól, pieprz do smaku
Zioła wsypać do szklanki zaleć wrzącą wodą, przykryć i odczekać, aż się zaparzą, potem dodać pozostałe składniki.
Składniki na ciasto:
– 2 szklanki mąki
– 1/2 szklanki ciepłej wody lub mleka
– 25 g drożdży
– 2 łyżki oleju z oliwek
– 1 łyżeczka soli
– 1 łyżeczka cukru
Drożdże rozprowadzamy z 2 łyżkami mąki, połową ciepłej wody, dosypujemy cukier, wszystko mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 20 min.
Następnie do mąki dodajemy sól. olej, resztę wody i wyrośnięte drożdże.
Wyrabiamy ciasto za pomocą miksera, następnie ręcznie do momentu, aż odchodzi od ręki i stanie się puszyste. Ciasto nie może się przyklejać do dłoni.
Następnie odstawiamy ciasto na kolejne 20 min. do wyrośnięcia.
Na blachę wylewamy trochę oleju i rozprowadzamy
Ciasto należy posmarować na wierzchu wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym: następnie układać składnik według uznania: wędlina, pieczarki, papryka, cebula. ser.
Na koniec posypujemy wszystko przyprawą do pizzy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ( 230-240 st.C) przez 15 min.
Smacznego.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.