Zaparzacze i warniki – gorące napoje non-stop.

Zaparzacze i warniki.

Gorące napoje są niezastąpione szczególnie chłodną jesienią i zimą oraz na dużych imprezach okolicznościowych, jak: wesela, chrzciny, sylwester, bankiety, szkolenia.
Do zaparzania i podtrzymywania temperatury napojów dla większej ilości osób służą zaparzacz i warnik. Świetnie się sprawdzają w restauracjach, kawiarniach, stołówkach, winiarniach, piwiarniach, górskich kurortach, cateringu.

Zaparzacz, czyli tak zwany perkolator służy do zaparzania kawy, herbaty i ziół oraz gotowania wody. Po zaparzacze i warnikizakończeniu procesu parzenia urządzenie automatycznie przełącza się na podgrzewanie gorącego napoju w zakresie temperatur: 70-80°C.
Zaparzacz jest solidny, wykonany ze stali nierdzewnej. Posiada wskaźnik poziomu napoju w zbiorniku oraz termostat bezpieczeństwa. Wyposażony jest w wygodny bezkroplowy kranik. Kontrolki temperatury i zasilania ułatwiają obsługę urządzenia.
Zaparzacze  występują w trzech pojemnościach: 6,5 l, 12 l i 15 l.
Wymiary:
6,5 l – średnica: 22,5 cm, wysokość: 47 cm.
12 l – średnica: 27 cm, wysokość: 53 cm.
15 l – średnica: 27 cm, wysokość: 60 cm.

zaparzacze i warniki
Do zagrzewania płynów proponujemy warnik. Wykonany z wytrzymałej wysokopolerowanej stali nierdzewnej. Idealnie utrzymuje temperaturę w zakresie od 30-110°C. Polecamy go do wody, wina i piwa. Czas zagotowania to 25 min.
Warnik zawiera zabudowaną grzałkę i termostat bezpieczeństwa. Praktyczny wskaźnik poziomu płynu w zbiorniku oraz bezkroplowy kranik. Kontrolka zasilania informuje, że urządzenie jest włączone.
Warniki są w dwóch pojemnościach: 10 l i 19 l.

Wymiary:
10 l – średnica: 22,5 cm, wysokość: 46 cm.
19 l – średnica 27,5 cm, wysokość: 58 cm.

Będąc w klimacie gorących napojów proponujemy przepis na grzane wino na chłodne dni:zaparzacze i warniki

– 1 l wina czerwonego półwytrawnego
– 1/2 szklanki cukru najlepiej ciemnego trzcinowego (lub
3 łyżki miodu)
– 7-8 goździków
– 4 plasterki korzenia imbiru
– 1/2 łyżeczki cynamonu.

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i podgrzewamy bez zagotowania. Gdy napój będzie już gorący rozlewamy go przez sitko do kieliszków lub wysokich szklanek.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights