Finger Food – akcesoria bankietowe i cateringowe.
Finger Food.
Finger Food to nowy trend gastronomiczny przyjęty na bankietach, przyjęciach okolicznościowych, w cateringu. Polega na serwowaniu dań w postaci małych przekąsek do wygodnego spożywania palcami bez konieczności siedzenia przy stole.
Do serwowania przekąsek Finger Food służą odpowiednie drobne naczynia:
1) Kieliszki wykonane z przezroczystego polistyrenu – lekkie i wygodne w użytkowaniu. Występują w różnych rozmiarach i kształtach.
Świetne do podawania: pianek, musów dipów, zup krem oraz różnych deserów.
2) Łyżeczki z białego polistyrenu, na najmniejsze przekąski. Praktyczne i wygodne do konsumpcji. Można skosztować wiele przekąsek bez narażania się na zbytnie przybranie na wadze ;).
3) Talerzyki również z białego polistyrenu. Bardzo elegancko prezentują dania takie jak:
roladki, tartinki, babeczki, muffinki, koreczki, mini kanapeczki, paszteciki, krewetki, warzywne dania na „jeden ząb”, ciasteczka. Fantazja w daniach które można podać jako Finger Food jest nieograniczona.
Niektóre talerzyki podsiadają separatory pozwalające serwować przekąski z sosami, dipami.
4) Miseczki ze szkła lub białego polistyrenu. Podobnie jak talerzyki
bardziej pojemne od kieliszków i łyżeczek.
Niezastąpione szczególnie na surówki, sałatki, zupy krem.
5) Wykałaczki Finger Food to funkcjonale gadżety ułatwiające podawanie przekąsek wymagających spięcia lub nadziania, np. koreczki zarówno na słono jak i na słodko.
Naczynia sprzedawane są najczęściej w ilościach po 50 i 100 szt. Realizacja zamówień w ciągu dwóch dni roboczych.
Przekąski podawane są zazwyczaj na tacach elegancko ułożone w równych rzędach. Najlepiej się prezentują, gdy w każdym rzędzie jest inny rodzaj drobnego przysmaku.
Ułatwia to gościom wybór interesującego ich dania.
Proponujemy tace ekspozycyjne ze stali nierdzewnej solidne i wytrzymałe na odbarwienia od potraw.
Produkty Finger Food dzięki niewielkim porcjom umożliwiają spróbowanie wielu dań podczas jednego przyjęcia.
Nie odrywają nas od konwersacji bez względu gdzie się znajdujemy: w ogrodzie, na tarasie, w innym pomieszczeniu. Nawet na parkiecie nie musimy przerywać pląsów :).
Finger Food jest podstawą dla cateringu. Wszelkie imprezy plenerowe, koktajl party, bankiety, szkolenia bazują na na małych, eleganckich przekąskach. Ich różnorodność daje możliwość trafienia w gusta każdego uczestnika przyjęcia.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.