Blendery koktajlowe. Idealne do barów i restauracji.

Blendery koktajlowe.

blendery koktajlowe
Na gorące dni nie ma nic lepszego od koktajlu ze świeżych owoców na maślance czy kefirze.
Do przygotowania orzeźwiającego trunku idealne będą blendery. Przeznaczone są do mieszania, rozdrabniania i ścierania produktów na miazgę.
Największą ich zaletą jest błyskawiczny czas wykonania napoju lub dania.
Umożliwiają sporządzenie tzw. kruszonów, czyli napojów z dużą zawartością mocno rozdrobnionego lodu. Idealnie połączą i rozmieszają składniki ciasta naleśnikowego.
Rozdrobnią warzywa na zupę krem. Są bardzo pomocne do przygotowywania sosów, dressingów do sałatek.

Blender Nublend to świetne nieduże urządzenie pracujące w dwóch prędkościach:
17000 i blendery koktajlowe21000 obr/min. Pojemnik z poliwęglanu o pojemności 1,3 l w komplecie. Duży wygodny uchwyt ułatwiający nalewanie przygotowanego napoju. Pokrywa pojemnika z zamykanym otworem umożliwiającym wkładane owoców i wlewanie maślanki bez otwierania całej pokrywy.
Funkcja puls umożliwia chwilowe przełączenie blendera na najwyższe obroty 21000 na minutę.
Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej.
Wymiary: 18 x 20 x 41,5 cm.
blendery koktajlowe
Blender 2 litrowy o prędkościach: 15500 i 24250 obr/min świetnie nadaje się do przygotowywania
koktajli, musów, deserów lodowych, sorbetów. Płynna regulacja prędkości, włącznik pulsacyjny.
Wymiary: 21 x 23 x 52 cm.
blendery koktajlowe
Blender Xtreme posiada dwie prędkości: 26000 i 30000 obr/min. Pojemnik z poliwęglanu 2 litrowy.
Urządzenie wyposażone w timer max do 30 sekund oraz specjalną pokrywę redukującą poziom hałasu. Prosty i czytelny panel sterowania.
Wymiary: 23,5 x 27,5 x 54 cm.

 

Wielofunkcyjność blenderów sprawia, że są niezastąpione w każdej restauracji, stołówce, barze. Smakosze koktajli nie obędą się również bez tych urządzeń w swoich domach.

Koktajl jagodowo-bananowy:

- 1 l maślanki lub kefiru
- 1,5 -2 szkl. jagód świeżych lub mrożonych
- 1 banan
- garść kostek lodu.

Wlewamy do blendera maślankę/kefir dosypujemy stopniowo owoce, miksujemy. Nakładamy do szklanek kostki lodu, nalewamy gotowy koktajl.
Do przygotowania koktajlu można użyć różnych owoców, najlepsze są: jagody, truskawki, brzoskwinie, banany, porzeczki.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>