Blendery koktajlowe. Idealne do barów i restauracji.
Blendery koktajlowe.
Na gorące dni nie ma nic lepszego od koktajlu ze świeżych owoców na maślance czy kefirze.
Do przygotowania orzeźwiającego trunku idealne będą blendery. Przeznaczone są do mieszania, rozdrabniania i ścierania produktów na miazgę.
Największą ich zaletą jest błyskawiczny czas wykonania napoju lub dania.
Umożliwiają sporządzenie tzw. kruszonów, czyli napojów z dużą zawartością mocno rozdrobnionego lodu. Idealnie połączą i rozmieszają składniki ciasta naleśnikowego.
Rozdrobnią warzywa na zupę krem. Są bardzo pomocne do przygotowywania sosów, dressingów do sałatek.
Blender Nublend to świetne nieduże urządzenie pracujące w dwóch prędkościach:
17000 i 21000 obr/min. Pojemnik z poliwęglanu o pojemności 1,3 l w komplecie. Duży wygodny uchwyt ułatwiający nalewanie przygotowanego napoju. Pokrywa pojemnika z zamykanym otworem umożliwiającym wkładane owoców i wlewanie maślanki bez otwierania całej pokrywy.
Funkcja puls umożliwia chwilowe przełączenie blendera na najwyższe obroty 21000 na minutę.
Urządzenie nie jest przeznaczone do pracy ciągłej.
Wymiary: 18 x 20 x 41,5 cm.
Blender 2 litrowy o prędkościach: 15500 i 24250 obr/min świetnie nadaje się do przygotowywania
koktajli, musów, deserów lodowych, sorbetów. Płynna regulacja prędkości, włącznik pulsacyjny.
Wymiary: 21 x 23 x 52 cm.
Blender Xtreme posiada dwie prędkości: 26000 i 30000 obr/min. Pojemnik z poliwęglanu 2 litrowy.
Urządzenie wyposażone w timer max do 30 sekund oraz specjalną pokrywę redukującą poziom hałasu. Prosty i czytelny panel sterowania.
Wymiary: 23,5 x 27,5 x 54 cm.
Wielofunkcyjność blenderów sprawia, że są niezastąpione w każdej restauracji, stołówce, barze. Smakosze koktajli nie obędą się również bez tych urządzeń w swoich domach.
Koktajl jagodowo-bananowy:
– 1 l maślanki lub kefiru
– 1,5 -2 szkl. jagód świeżych lub mrożonych
– 1 banan
– garść kostek lodu.
Wlewamy do blendera maślankę/kefir dosypujemy stopniowo owoce, miksujemy. Nakładamy do szklanek kostki lodu, nalewamy gotowy koktajl.
Do przygotowania koktajlu można użyć różnych owoców, najlepsze są: jagody, truskawki, brzoskwinie, banany, porzeczki.
Smacznego!
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.