Noże i deski dla gastronomii.

Noże i deski to podstawowe narzędzia pracy każdego kucharza.

Im ostrzejsze, tym wygodniejsze w zastosowaniu.

Proponujemy szeroką gamę noży ze stali kutej, walcowanej, z czarnymi i kolorowymi uchwytami oraz noże specjalistyczne – japońskie, kolebkowe do ziół.

Noże ze stali kutej są wykonane z kutego pręta stalowego. Bardzo wytrzymałe i odporne na noże i deskikorozję. Rękojeść praktyczna – dopasowana w sposób uniemożliwiający gromadzenie się resztek w miejscach łączenia.
Noże można myć w zmywarce i wyparzać.
Sprzedawane w wygodnym pokrowcu jako zestaw lub oddzielnie.
Do zestawu należą: nóż kuchenny, widelec dwuzębny (do przytrzymywania krojonych mięs), nóż do chleba, nóż do oddzielania kości, nóż do mięsa i stalka do ostrzenia noży.

Noże ze stali walcowanej mają ostrza ze stali nierdzewnej utwardzanej przez walcowanie. Nadają się do mycia w zmywarkach i wyparzania. Solidne i praktyczne. Rączki noży dostępne w różnych kolorach.
noże i deskinoże i deskinoże i deskinoże i deskinoże i deskinoże i deskinoże i deskinoże i deski
W tej grupie oferujemy: nóż kuchenny, nóż uniwersalny, nóż do oddzielania kości, do chleba, do obierania, do jarzyn, do sera, widelec, nożyce do drobiu, nóż kolebkowy do ziół i stalka do ostrzenia noży.

Szczególnie polecamy niezwykle trwałe i ostre noże Sanelli. Rękojeść wykonana z dwóch rodzajów tworzywa:
– twardego zapewniającego mocne osadzenie ostrza (kolor czerwony)
– miękkiego o specjalnej strukturze zapewniającego wygodny pełny uchwyt (kolor zielony).
Noże dzięki temu nie wyślizgują się z dłoni, a ostrze jest solidnie przytwierdzone.
Ostrza noży Sanelli zaprojektowane zostały specjalnie do zastosowań profesjonalnych (do bardzo częstego użycia). Idealnie nadają się do zmywarek i wyparzania. Wykonane są ze stali chromowo-molibdenowej (twardość 54-56 HRC), co zapewnia dobre właściwości tnące, odpowiednią giętkość i odporność na złamanie.
noże i deskinoże i deskinoże i deskinoże i deski
Noże Sanelli dostępne w szerokim asortymencie. Poza nożami standardowymi mamy tu noże do ryb, noże japońskie, noże do sera wraz z nożem z dwoma uchwytami, łopatki, tasaki.

Uzupełnieniem dla noża jest deska. Adekwatnie do zastosowania oferujemy deski profesjonalne noże i deskiw 6-ciu kolorach:
– biała – do nabiału
– czerwona – do surowego mięsa
– niebieska – do ryb
– brązowa – do mięsa gotowanego, wędlin
– zielona – do warzyw
– żółta – do drobiu surowego.
Deski są wytrzymałe, odporne na zarysowania. Występują w dwóch rodzajach: deski mniejsze
o wymiarach: 45 x 30 cm i deski większe o wymiarach: 60 x 40 cm.
noże i deski
Praktycznym gadżetem utrzymującym ład na stanowisku pracy w kuchni jest listwa magnetyczna do noży. Dostępna jest o długości 33 cm i 55 cm.

Polecamy!!!
noże i deski

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights