Termometry gastronomiczne.

Termometry gastronomiczne.

Termometr lodówkowy przeznaczony jest do mierzenia temperatury w ladach i szafach termometry gastronomicznechłodniczych i mroźniczych. Wykonany jest z obudowy ze stali nierdzewnej. Wskaźnik z blachy kwasoodpornej. Szybka ze szkła ochronnego.
Termometr pokazuje temperaturę w zakresie od -40°C do +  40°C.
Należy umieścić go w lodówce: postawić na półce lub zawiesić na niej za pomocą uchwytu.
Średnica tarczy: 52 mm.

termometry gastronomiczneTermometr z sondą jest hitem nie tylko w sezonach przedświątecznych. Służy do pomiaru temperatury pieczonych potraw. Posiada zakres temperatur od 0°C do + 300°C. Jest niezastąpiony do wędzarni, rożen, grilli, czyli wszędzie tam, gdzie mięso podlega obróbce termicznej. Termometru nie należy piec, wędzić razem z potrawą. Sprawdzamy nim tylko temperaturę potrawy i wyciągamy go z pieca czy rożna. Gwarantuje szybki i prawidłowy odczyt temperatury. Trzeba tylko pamiętać o maksymalnej dopuszczalnej temperaturze + 300°C, w której wskaźnik może być używany.
Obudowa termometru jest wykonana ze stali nierdzewnej 18/10.
Średnica tarczy: 50 mm. Długość sondy: 16 mm, długość całego termometru: 18 mm.
Termometr z sondą posiada deklarację zgodności do kontaktu z żywnością.

termometry gastronomiczneTermometr z sondą występuje również w wersji elektronicznej. Posiada szerszy zakres temperatury, gdyż od -50°C do + 280°C. Sonda ma długość 210 mm. Zawiera pokrowiec na sondę. Do termometru pasuje bateria A76 lub LR44, którą trzeba dokupić oddzielnie.
Wskaźnik idealnie się sprawdza na stołówkach i w placówkach zbiorowego żywienia do szybkiego sprawdzania temperatury zarówno dań ciepłych jak i produktów mrożonych. Jest prosty w obsłudze – posiada dwa przyciski: włączający i wyłączający urządzenie oraz zatrzymujący pomiar.

termomerty gastronomiczneTermo-higrometr jest urządzeniem służącym do mierzenia temperatury i wilgotności powietrza w pomieszczeniach. Zakres temperatur od 0°C do + 50°C, zakres pomiaru wilgotności od 25 do 95%.
Zawiera możliwość odczytu w stopniach Celsjusza i Fahrenheita. Termometr można postawić lub zawiesić omijając miejsca szczególnie nasłonecznione oraz z wysoką temperaturą, które mogą zaburzyć odczyt. Wskaźnik pracuje na baterie AAA, które należy dokupić.

Wszystkie termometry spełniają normy HACCP.
Należy je stosować do celów zgodnych z przeznaczeniem.

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights