Termos na żywność – jaki wybrać?
Termos na żywność ze stali nierdzewnej występuje w kilku pojemnościach.
Termos obiadowy spełnia wymogi HACCP.
- W termosie ścianki izolowane specjalną pianką.
- Pokrywa izolowana pianą z silikonową uszczelką odporną na ścieranie.
- Każdy termos posiada sześć zatrzasków trzymających pokrywę.Zatrzaski zabezpieczają przed uszkodzeniami mechanicznymi.
- Ergonomiczne uchwyty transportowe.
- Termosy można postawić jeden na drugim
- Termosy obiadowe posiadają wentyl odpowietrzający eliminujący podciśnienie.
Termos na żywność występuje w wersji bez kranu i z kranem.
Dostępne są pojemności 10 l, 15 l, 20 l, 25 l, 35l, 50l.
Średnica termosów w zależności od pojemności waha się od 33 cm do 50 cm.
Temperatura utrzymywana jest nawet do 7h.
Termosy stalowe obiadowe idealnie nadają się do przechowywania i transportu żywności.
Termosy cateringowe
Oprócz termosów obiadowych bardzo przydatne w każdej restauracji, firmie cateringowej są termosy konferencyjne. Wybór szeroki: z przyciskiem, zakręcane, z pompką.
idealne do gorących i zimnych napojów. Wykonane ze stali nierdzewnej.
Pokrywy i uchwyty wykonane z polipropylenu.
Termosy ze stalowym wkładem.
Występuje pięć rodzai termosów konferencyjnych.
Zakręcane o trzech pojemnościach do wyboru. Pojemność 1 l, 1,5 l, 2 l.
Termos stalowy z przyciskiem o dwóch pojemnościach 1,5 l i 2 l.
Termos z klapką o pojemności 1 l, 1,5 l, 2 l.
bardzo popularne na weselach, szkoleniach i innych przyjęciach okolicznościowych są termosy z pompką o pojemności 1,9 l, 2,5 l, 3,5 l, 5 l. Bardzo łatwe o obsłudze.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.