Wilk maszynka do mielenia mięsa dla gastronomii.

Wilk maszynka do mielenia mięsa jest urządzeniem niezbędnym urządzeniem dla gastronomii.
Wśród maszynek mamy bardzo duży wybór.
Dziś przedstawimy maszynkę do zastosowań profesjonalnych.
Idealna na dziale obróbka mechaniczna w każdej kuchni w restauracji.

Opis maszynki do mięsa:   Wilk maszynka

  • podstawa wykonana z anodowanego aluminium i stali nierdzewnej
  • zdejmowana głowica i taca wykonana ze stali nierdzewnej
  • rewers w celu łatwiejszego odkręcania sitka
  • zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe
  • maszynka może pracować w pracy ciągłej do 8 godzin

 

Produkty przeznaczone do mielenia należy pokroić na kawałki które bez trudu zmieszczą się w otworze wsadowym.

Wymiary wilka:

wysokość: 55 cm
szerokość: 27 cm
głębokość: 49,9 cm
wydajność do 160 kg/h
moc 0,8 kw
napięcie 230V

Przy używaniu maszynki należy zachować środki ostrożności, nie przestrzeganie może spowodować zagrożenie życia.

Do maszynki można oddzielnie dokupić nożyk i dodatkowe sitka. W standardzie nożyk i sitka o średnicy 5 i 8 mm.

Dostępne inne wymiary sitka: o średnicy  2, 3, 4.5, 6, 8, 10 mm.

nozyk sitko

Zachęcamy do przygotowania samemu prawdziwego tatara.

Przepis na tatar:wilk maszynka

  • mięso wołowe
  • przyprawy: sól, pieprz, magi.
  • olej
  • cebula

Mięso mielimy przyprawiamy,mieszkamy z olejem i cebulą pokrojoną w kostkę.
Na wierzch wbijamy surowe  żółtko.
Pietruszka do dekoracji.

Smacznego.

Dodaj komentarz

Verified by MonsterInsights